vineri, 6 martie 2009

Dincolo de cotidian

Cand faci ceea ce iti place, cand faci ceea ce simti pe moment, nimic nu mai conteaza, nici ce a fost, nici ce urmeaza, nici macar ceea ce este imprejur. Esti doar tu, cu clipa in care te aflii la un moment dat. Nu simti oboseala, nu simti efortul, nu ai nevoie de scuze sau justificari.

Azi am redescoperit bucuria. Placerea de a ma plimba printre rafturile pline de carti, placerea de a citi randuri care sa ma umple de emotie, energie si inspiratie, naivitatea copilareasca a jocului, a leganatului. Am citit o carte. Mi s-a desenat o inimioara mov pe brat. Am primit un zambet fascinat. Am dansat pe strazi pustii. Am admirat luna si dansul rapid al norilor cetosi. Am constientizat frumusetea salbatica a goliciunii copacilor desfrunziti. M-am delectat cu mireasma mugurilor fragezi infrunziti. Am sorbit frumusetea lunii de la umbra fiecarui copac. Iar fiecare experienta ma transpunea intr-un alt cadru, intr-un alt anotimp, intr-o alta lume. Am trecut de atatea ori neobservand frumusetea din juru-mi.
M-am incarcat cu energia ploii. Iar vantul mi-a mangaiat chipul, ravasindu-mi simturile, clarificandu-mi gandurile.

Vreau sa zbor. Vreau sa am aripi sa plutesc. Vreau sa ma joc pe curenti de aer. Vreau sa fiu complet libera. Vreau sa zbor... doar atat.

2 comentarii:

Unknown spunea...

uau....
felicitari

Anonim spunea...

Te-ai născut cu un potenţial.
Te-ai născut înzestrat cu bunătate şi înscredere.
Te-ai născut cu idealuri şi visuri.
Te-ai născut dotat cu măreţie.
Te-ai născut cu aripi.
Nu ai fost creat să te târăşti, deci nu o face.
Ai aripi.
Învaţă să le foloseşti şi zboară.

RUMI