miercuri, 5 septembrie 2012

Magazinul de vise


La magazinul de vise se vindeau dorințe.În fiecare zi puteai să cumperi câte una, unele mai mici, altele mai mari. Din când în când se ofereau cadou din partea casei dorințele nespuse. În zilele cu ploaie, oamenii veneau pentru a face donații de vise.

Iarnă se culeg semințe de curiozitate albastră. Primăvăra înfluresc muguri portocali de creativitate proaspătă. Vara, bezmetică din fire adună-n zori roua bucuriei mov. Toamna, benefică din fire strânge brumă de deschidere. De pe poteci de munte, de lună plină străbătute, licuricii aduna-n frunze urme de curaj. Strecurați prin curcubee, fluturi picură-n comori, fiori de armonie. Curge liniștea-n cascade, pe sub tufele de nuferi.

Pe un raft, ascuns de privirile iscoditoare, sta ușor timidă, răbdarea. Știa că va fi cerută în curând și mai știa că va fi nevoie de ea în doze mari, perseverente. Fata cu ochii mari și sclipitori pe întuneric îi simțea înfrigurarea. S-a apropiat încet, aveau nevoie să se împrietenească. Una impulsivă, capricioasă, cealaltă calmă și senină. Grea încercare, să faci un pact, să mergi până la capat oricât de greu ți-e drumul, să nu renunți când crezi că sorți de izbândă nu mai sunt și să-ți păstrezi credință.

O călătorie spre un alt suflet, fără hartă, fără potecă străbătută, fără busolă, fără indicații. O explorare tăcută în care fata avea nevoie de toată răbdarea posibilă pentru a-i pătrunde ascunzișurile inimii și mai ales pentru a mai fi acolo să privească frumusețea din spatele zidurilor căzute.

La magazinul de dorințe s-a epuizat stocul de vise.

Niciun comentariu: