miercuri, 22 aprilie 2009

The Hardest Part

"Cea mai preţioasă călătorie este aceea către sufletul nostru, către noi înşine. Călătorie ce o facem în singurătate."
Mircea Eliade

Feminitatea nu inseamna fragilitate.

Delicatetea nu inseamna lipsa fermitatii.

Sensibilitatea nu inseamna lipsa puterii.


O calatorie spre interiorul sufletului poate fi asemanatoare cu un roller-caster. Cand te opresti, esti ametit si nu stii exact incotro sa o apuci. Ai vrea sa te opresti, sa astepti ca senzatiile sa treaca sau sa le mai savurezi putin.

Dulgeac-amarui, asimetric, alunecos, foarte alunecos, imprevizibil, sensibilitate, delicatete, fragilitate, mai multa decat imi puteam imagina.

Putine descoperi pe care le facem in privinta personalitatii si firii noastre sunt absolut noi. La un anumit nivel, le intuiam dinainte. Oare le si acceptam?

Imagineaza-ti fragilitatea un glob de cristal. L-am scapat o data. Si a durat. Am crezut naiv ca daca-l scap de multe ori, la un moment nu va mai avea ce sa se sparga, cioburile vor fi atat de mici, incat vor deveni indistructibile. Mda... "surpriza".. globul era vrajit... se refacea de fiecare data (simtul ironic probabil ii servea drept super glue).

Am inceput sa-mi inteleg sensibilitatea si sa-mi accept fragilitatea. Si cu cat sunt mai constienta de ele, cu atat ma simt mai puternica.

Un comentariu:

Ramona spunea...

I long to be what I once was and I strive to be more than I am now....

Calatoresc catre sufletul meu. Am pornit de ceva timp pe acest drum si mi place, chiar daca e dulceag amarui... Ma (re)descopar si mi place... chiar daca uneori doare. Asa cresc.